30 iunie 2015

Ce sunt Proteinele?

Proteinele sunt nutrienti esentiali gasiti in produsele de origine animala, nuci si diverse legume. Proteinele alcatuiesc structura fiecarei celule din corpul nostru si sunt parte din aproape toate procesele metabolice din corp. Ele sa gasesc in piele, in muschi, in sange, chiar si in oase. De asemenea proteinele functioneaza ca enzime sau catalizatori. Acestea sunt alcatuite din Amino Acizi.

Proteinele sunt un element foarte important in nutritia noastra. Avem nevoie de ele in mod constant, si fara ele corpul nostru nu poate functiona cum trebuie. Cand are loc un deficit de protine in alimentatie, corpul incepe sa le ia din alte parti ale corpului, de exemplu din muschi (unde se afla in cantitati mari).De aceea este impotrant cand facem efort fizic intens, sau de lunga durata sa consumam mai multe proteine decat de obicei (daca nu vrem sa pierdem din masa musculara).

Proteinele sunt necesare pentru toata lumea. ele pot fi de origine animala sau vegetala. Este foarte importat pentru Vegani sa se asigure ca consuma suficiente proteine de origine vegetala. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu